Safety & Security

In de bovenbouw, in de leerjaren 3 en 4, maken de leerlingen een keuze ten aanzien van hun vervolgopleiding. De keuzevakken die dan horen bij Safety and Security, veiligheid en beveiliging, zijn, bijvoorbeeld, geüniformeerde dienstverlening, EHBO en cybercriminaliteit.

In de onderbouw laten de docenten de leerlingen ervaren wat deze spannende en uitdagende lijn inhoudt. De eerste twee jaren is deze talentlijn vooral een lijn waarin je kennismaakt met veel verschillende binnen- en buitensporten, zoals judo, klimmen, kickboksen of fitness. Ook wordt er een kijkje genomen in de wereld van de mensen die onze veiligheid bewaken zoals de politie, de brandweer of defensie.

Naast het opbouwen van een goede conditie, is gedisciplineerd werken, het laten zien van sportief gedrag gedurende de groepsactiviteiten en het zich houden aan het principe ‘een man/vrouw, een man/vrouw, een woord, een woord belangrijk. Ook komen technische aspecten van veiligheid en beveiliging aan bod in het kader van, bijvoorbeeld, verkeersveiligheid of bewakingsapparatuur.