Samenwerking

Samenwerken hoort bij ondernemend gedrag en dus bij onze ondernemende school.

SG Newton is een locatie van het Atlas College. De medewerkers van de vijf Atlaslocaties zoeken elkaar met regelmaat op om van elkaar te horen en te leren. Naast kennisuitwisseling vindt er ook uitwisseling van leerlingen plaats. Zo volgen onze mavoleerlingen scheikunde op de Copernicus SG.

Platform vmbo Dienstverlening & Producten

SG Newton is lid van het Platform vmbo Dienstverlening & Producten. Een actieve vereniging van scholen die samen zoekt naar de beste invulling van het breed oriënterend onderwijs. Zij trekken ook samen op voor het ontwerp van de keuzevakken en de toekomstige mavo met een praktijkcomponent.

Techniek Pact West-Friesland

Met scholen in de regio vormt SG Newton het Techniek Pact West-Friesland. Dit pact zet zich in ten behoeve van Sterk Techniek Onderwijs (STO) zodat meer leerlingen in onze regio later kiezen voor opleiding en werk in deze sector.

@Newton

In ons restaurant komen met regelmaat bakkers en koks van het Koksgilde meekoken met onze leerlingen. Een prachtige manier om leerlingen enthousiast te maken voor een opleiding in de horeca.

Projectonderwijs

Wij onderhouden verder goede relaties met bedrijven en instellingen waarmee wij ons (project)onderwijs opzetten. De Hoornse Ondernemers Compagnie, de bibliotheek Hoorn, de Westfriese bedrijvengroep en het Vrijwilligerspunt Westfriesland zijn daar voorbeelden van.