Samenwerking

Samenwerken hoort bij ondernemend gedrag en dus bij onze ondernemende school.

Wij maken deel uit van het Atlas College en de medewerkers van deze vijf scholen zoeken elkaar met regelmaat op om van elkaar te horen en te leren. Mavoleerlingen van SG Newton volgen scheikunde op het Copernicus SG.

Platform vmbo Dienstverlening & Producten

SG Newton is lid van het Platform vmbo Dienstverlening & Producten. Een actieve vereniging van scholen die samen zoekt naar de beste invulling van het breed oriënterend onderwijs. Zij trekken ook samen op voor het ontwerp van de keuzevakken en de toekomstige mavo met een praktijkcomponent.

Techniek Pact West-Friesland

Met scholen in de regio vormt SG Newton het Techniek Pact West-Friesland. Dit pact zet zich in ten behoeve van Sterk Techniek Onderwijs (STO) zodat meer leerlingen in onze regio later kiezen voor opleiding en werk in deze sector.

@Newton

In ons restaurant komen met regelmaat koks en bakkers van het Koksgilde meekoken met onze leerlingen. Een prachtige manier om leerlingen enthousiast te maken voor een opleiding in de horeca.

Projectonderwijs

Wij onderhouden verder goede relaties met bedrijven en instellingen waarmee wij ons (project)onderwijs opzetten. De Hoornse ondernemers compagnie, de bibliotheek Hoorn, de West-Friese bedrijvengroep en het Vrijwilligerspunt Westfriesland zijn daar voorbeelden van.