Gedurende het schooljaar organiseren wij in ons foodlab inspirerende lesjes speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool.
Het thema van de lesjes is conserveren.
Binnen het thema conserveren bieden we drie keuzemogelijkheden aan. Iedere keuze bevat verschillende proefjes en praktische opdrachten
- Maken van tafelzuur
- Maken van roomkaas
- Maken van jam
De les start met een duidelijke uitleg, gevolgd door een praktisch proefje waarbij de leerlingen zelf aan de slag gaan. Aansluitend gaan ze naar de keuken om een eigen product te bereiden.
Tot slot bezoeken we het Microlab, waar we met behulp van microscopen kleine structuren en details van dichtbij kunnen bestuderen.
Data:
De lesjes worden aangeboden op de dinsdag. Voor groep 8 is de periode van 9 september t/m 10 maart gereserveerd. Voor groep 7 de periode van 24 maart t/m 9 juni a.s. In overleg is er natuurlijk ook het één en ander te regelen.
Tijden:
van 09.00 – 10.45 uur
van 11.30 – 13.15 uur.
Via het onderstaande formulier kan de leerkracht de klas inschrijven.