Heel Newton Bakt gewonnen door Het Kompas!

Algemeen nieuws

Op maandag 14 februari vond op onze school weer de taartenversierwedstrijd ‘Heel Newton Bakt’ plaats, waarbij basisschool Het Kompas uit Hoorn gewonnen heeft. Basisscholen uit de regio vaardigen hun leerlingen af voor deze creatieve en populaire taartenversierwedstrijd. Een deskundige jury beoordeelde de taarten en de winnaar een bakworkshop met de hele klas of pannenkoeken eten in het restaurant van SG Newton gewonnen.

In november organiseerde SG Newton de Try-Out dagen, waarbij leerlingen uit groep 8 actief deelnamen aan de proeflessen vanuit de TalentFactory. Na afloop kregen de scholen een taartdoos mee met drie bakkersmutsen en de uitnodiging voor de taartenversierwedstrijd ‘Heel Newton Bakt’. De belangstelling onder de leerlingen was groot en er werden op verschillende basisscholen zelfs voorrondes gehouden, ontwerpen gemaakt en plannen uitgedacht.

Het Kompas winnaar
Anouk, Inese en Maaike waren de drie leerlingen van het Kompas die hebben gewonnen.

“Door originaliteit, uitstraling, strakke afwerking en vooral door de presentatie hebben zij de nieuwe titel Heel Newton Bakt gewonnen. Een prachtige Valentijnstaart met mooie bloemen en chocolade.” – zei jurylid Henk Verstraten.